čtvrtek 16. května 2013

Evangelizace v Kolínském parku

Evangelizace byla připravena podobně jako open air koncert s převahou mluveného slova. Představení bylo zorganizováno pod vedením učitele Bc. Petra Berdara, který vystoupení moderoval a účinkoval v připravených minidramatech – scénkách.

Představení bylo sestaveno jako ukázka práce studentů Vyšší odborné školy misijní a teologické v Kolíně. Lidé procházející příjemným prostředím parku si mohli poslechnout písně, ilustrativní minikázání a osobní svědectví (zkušenosti s Bohem) studentů i moderátora. Program byl obohacen dvěma scénkami v podání studentů VOŠMT s názvem „Židle hříchu“ a „Give me your heart“ (GMYH).

Studenti, kteří zrovna neúčinkovali, rozdávali pozvánky na Noc kostelů 24. 5. 2013 – akci místního sboru Apoštolské církve, případně evangelizační brožury. Vystoupení bylo oživeno grilováním a rozdáváním bonbónů dětem – 15. květen je vyhlášen OSN jako Mezinárodní den rodiny.

Během pouliční evangelizace pracoval ve školní budově modlitební tým pod vedením bratra ředitele.

Studenti oslovovali kolemjdoucí a zvali je na následnou akci ve školní budově od 17.00 hod., kde byl připraven film Cirkus Motýl (Butterfly Circus) s Nickem Vujicicem v hlavní roli a jeho svědectví, které by film doplnilo (dostupné na You Tube). Tým, který účinkoval v Komenského parku se přesunul do školní budovy a čekal na pozvané. V 17.15 byl dvacetiminutový film promítnut i se silným svědectvím hlavní postavy.

Akci hodnotím pozitivně, studenti vystupovali s jistotou, v Komenského parku v Kolíně zaznělo evangelium a na nás je, abychom věřili Bohu, že může učinit nade všechno víc, než zač prosíme a co si dovedeme představit (ČEP Ef 3,20).

Ing. Yvona Bubanová, učitelka praxe