pondělí 26. září 2011

Konference ohně

Ani studenti Biblické školy minulou sobotu nechyběli na brněnské Konferenci ohně. Tento článek nabízí jejich vybrané komentáře. Vždyť událost tohoto formátu stěží nechá někoho netečným a právě Biblická škola je místem, kde takovéto dojmy inkubují a zrají nejlépe.

David píše:
Z Konference ohně u mně převažují dobré dojmy. V brněnské hokejové hale se sešlo něco přes 7000 lidí. Nikdy jsem neviděl tolik lidí pohromadě. Skvělé bylo zažít, jak na jednom místě tolik lidí chválí Ježíše! I když jsem byl nevyspalý, bolelo mě v krku a hlavně na začátku měli řečníci na můj vkus příliš "halelujácké projevy", moc se mi to líbilo.
Bůh mi ukazoval na konkrétní věci, kde bych měl jít do hloubky, pokecal jsem i s lidmi, které jsou dlouho neviděl. Na konci konference zazněla svědectví o uzdravení lidí z dlouhodobých nemocí. V autobuse při zpáteční cestě jsem se od svého spolubydlícího dozvěděl, že se modlil za jednu starší paní na vozíčku a byla uzdravená!

Adriana píše:
Bůh byl na této akci se svou mocí. Uzdravoval, osobně se setkával s lidmi a naplňoval je svým Duchem, svým ohněm, zachraňoval Jemu nevydané. Jeho blízkost byla hmatatelná. Každý tam nezažil nějaké zlomové setkání s Ním, ale vím o lidech, kteří ano. I když tam nebyl očekávaný Reinhard Bonnke, myslím, že to na věci nic neměnilo. Šlo o Boží moc a ta tam rozhodně byla.
Úžasnou věcí bylo sledovat Daniela Kolendu. Pohled na mladého muže s takovým přídělem Boží moci a požehnání ještě dlouho nezapomenu, ani pocit, který jsem při tomto pohledu měla, nebyl ledajaký. Daniel se dotýkal nás lidí, aby nám skrz tento dotyk a Danielovu modlitbu Bůh dal pomazání, oheň a lidé plakali, smáli se, padali, tancovali,... Chovali se zvláštně, bylo to ohromující. Bůh se jich dotýkal. Tato akce pro mě byla přínosnou a to ve smyslu, že od té doby se věci v mém životě začaly hýbat, pomalinku jsem se začala posouvat z bodu, v kterém jsem už delší dobu byla. Díky Bohu za tuto akci, za tyto řečníky a za Jeho milost.

Ota píše:
Byl jsem požádán, abych pár slovy zhodnotil svou účast a akci jako takovou. Účast na konferenci pro mně byla prospěšná v mnoha ohledech.
Největší užitek jsem dostal potvrzením vnitřního přesvědčení toho, že my jsme ti, kteří mají moc od Boha (skrz Boha). Máme konat, ne se stále ptát "co je Boží vůle" ve věcech, které jsou na mnoha místech v Bibli napsané zcela na rovinu. Máme od Boha pravomoc urdravovat skze moc, která je ve jménu Ježíš.
Dále pro mně byla konference inspirací po ogranizační stránce. Zejména večerní evangelizace byla neobyčejně působivá. Mnoho lidí reagovalo na evangelium a bylo uzdraveno. Každý dostal útlý sešítek, kde jsou srozumitelně vysvělovány první kroky víry a také dostal pozvánku na několik návazujících akcí místních církví. Evangelium bylo zaseto a rovnou i zalito. To bylo největší inspirací.